Nummerplåtsbelysning

Hej,
Skulle behöva lite guidning här 😀
Jag har fått problem med nummerplåtsbelysnigen. Ingen av lamporna lyser? Den kabelen som går från chassit till baklemmen försörjer ju dimbakljus och nummerplåtsbelysningen och dimmbakljusen fungerar. Som jag ser det finns det två allternativ här.

1: Trasiga: Byta båda nummerplåtslamporna. Verkar lite långsökt att båda gått sönder? Vad är er erfarenhet för dessa?

2: Problem med kabeln: Jag gissar att det går en kabel från vänster dimmbakljus upp till nummerplåtsbelysningen? Antar att det sitter någon fördelsnings punkt bakom vänster dimbakljus? Hur tusan får man bort dimbakljusen? Sitter med två torx skruv men även om man lossar dessa får man inte loss dimbakljuset? Är dessa på något sätt limmade?

Reg: ASD655

Ulf Heinel

Kommentarer

• Hej Ulf!
    Nedan kommer svar på dina frågor.
    1. Det kan vara att ledbelysningen till regskylten har gått sönder, tyvärr har det hänt nån gång tidigare. Man kan strömmäta led belysningen genom att klippa kabeln för att se om det är ström eller inte. Det sitter skarvhylsor ovanför ledbelysningen, man får kanske fram den genom att dra i kabeln åt ena sidan.
    2. Dimljusen är limmade, som du skriver. De kan vara svåra att få bort men det går. Där bakom kan man också ev. komma åt kablage till belysningen till regskylten.

Återkoppla vid minsta lilla fundering
    Mvh vi på Umesläp! / Annette