Byta positionsljus ?

Lampan högst upp på vänster sida (bilden) funkar inte och behöver bytas.

Den har skruvats lös men det går inte att komma åt lampan/lamporna på något sätt för att byta.

Sedan är det även en lampa fram på skärmen som behöver bytas, hur fungerar det?

Hur byter man dessa, måste man klippa kabeln?

Tilda Eriksson

Kommentarer

• Hej Tilda
    Vi förstår problemet och det är en vanlig fråga.

1. Man måste klippa av kabeln och skarva ihop med nya lyktans medföljande kabel. Detta är ett nödvändigt steg pga. punkt 2.

2. Själva "lampkonsollen" med grå plast är ihopgjuten med dioden.

3. Svaret är att man måste, som punkterna innan beskriver, klippa kabeln för att byta. Du kan läsa mer om hur du gör detta nedan.

Det finns en risk att kabeln är 'kort' för att enkelt få ut den ur hörnstolpen (D-stolpen) och skarva på en ny lykta så krävs det att du klipper nära den gamla lampan/lyktan.

När du fått den nya kommer du att förstå hur du ska göra men jag ska försöka ge dig information.

1. Försök att få ut kabel ur hörnstolpen (D-stolpe)

2. Klipp av kabeln nära lampan

3. Skala kabeln som sticker ut ur D-stolpe och montera skarvhylsorna

4. Skarva sedan ihop med nya lyktans kabel, värm skarvhylsorna för att undvika kondens

Fungerar ej detta dvs. att kabeln är så kort att den ej går att klippa av då måste man demontera baklyktan och lossa på kabeln där nere i rambalken och på så sätt förlänga kabeln för att ge tillräcklig längd för att byte där uppe. Återkoppla hur det går!

Vi kan ge ytterligare support om du måste förlänga nere i rambalk/hörnstolpe.

Här nedan är ett exempel på hur du hittar den gråa

Länk direkt till den gråa lampkonsollen som har en ingjuten diod finns här

Svar gällande fråga nummer 2 (bilderna illustrerar en B50-B60 men det är lika förfarande)

Hur byta positionsljuset kabel i chassit? - Umesläp (umeslap.se)

Behöver du en enklare instruktion hur man loggar in och beställer reservdelar och tillbehör från vår hemsida gå in på denna --->>>  länk instruktion