Åtgärd kamera lastbil?

Hej här kommer olika frågor kring kamera lastbil! 😀
Fråga 1
Monitorn i min Umebil 2012 har ingen bild, skärmen är enbart vit oavsett vilken kamera jag väljer.
Får heller inte fram några menyer när jag trycker på knapparna. Trasig monitor?
Kameran i hästdelen är bytt för några år sedan.

Fråga 2
Hur får jag loss backkameran? Misstänker att den är sönder.

Fråga 3.

Jag har köpt ny monitor och kamera 3 visas uppe i högra hörnet. När jag lägger i backen så växlar den till kamera 2 men fortfarande ingen bild bortsett från kamerasymbol, vad gör man?

Tacksam för svar

Med vänliga hälsningar

Kommentarer

• Hej Mikael!

Svar fråga 1.
    Troligtvis har monitorn gått sönder och behöver bytas till ersättningsmodellen 038-90008 monitor hittar du i denna länk

Svar fråga 2. (obs gällande 2011-2016)
    Om backkamera ej fungerar då monitorn är utbytt.
    Behöver man 038-90004 backkamera hittar ni i denna länk

Borra upp förslagsvis med en 100 mm hålsåg var försiktig med kablarna som är 'under' ungefär kring markering, blir du osäker kontakta oss.

Gänga ur befintlig kamera inifrån

Limma fast den bifogade hållaren och sätt in backkameran.

Koppla ihop den nya kameran mot den befintliga kabeln och använd medföljande krympslang.

Kontrollera att den är rakt monterad när man har i backväxeln.
    När allt är ok så lägger man den medskickade plåten 100x100mm och täta igen hålet med SIKA

Svar fråga 3.

Vrid på tändningen för kontroll att det finns ström till kamera genom att hålla handen för och se om infraröda dioderna lyser enligt bild här nedan.

Felsökning backkamera Dometic/Waeco Umelight
    Felsök enligt stegen nedan.
    Vid helt svart bildskärm, inga led-lampor på monitorn lyser:

• Kontrollera hängsäkringen som finns under plasten vid förarens fotsteg monterad mot hjulhuset. Utförandet kan variera något under åren där de tidigare modellerna har en glassäkring och de nya har en flatssäkring.
    • Kontrollera säkringarna i säkringsmodulen vid batteriet
    • Om monitorn fungerar men någon av kanalerna inte fungerar dvs att den invändiga kameran fungerar men inte backkameran eller tvärt om.
      • Lossa den kamera som inte fungerar och kontrollera att kontakten sitter ordentligt. Lossa den och rengör med ex CRC5-56 eller WD40. Prova montera ihop den och testa om det löste problemet. Backkameran klickas loss och dras ut så att skarven synliggörs. Viktigt, montera ny vulktejp över skarven för att säkerställa att inte fukt kan tränga in.
      • Om inte steget ovan löste felet så behöver man prova en ny kamera istället för den misstänkt felaktiga. Viktigt, montera ny vulktejp över skarven för att säkerställa att inte fukt kan tränga in.

Vi hoppas att du är nöjd med denna beskrivning och vill att du återkopplar ifall du har fortsatta funderingar.

Behöver du en enklare instruktion hur man loggar in och beställer reservdelar och tillbehör från vår hemsida gå in på denna --->>>  länk instruktion

Återkoppla gärna och bekräfta
    Allt gott!