Hur ansluta kamera B50 (2011-2016)?

Jeg er i gang med at montere et kamera i det ekstra udtag i loftet på en 10 år gammel B50. Der er to orange kabler i udtaget (den ene med sort stribe). Jeg har prøvet at koble kamera til, men jeg tror ikke, der er strøm i kablerne, når jeg tænder bilen.

Kan jeg koble disse orange kabler til loftslyset på en eller anden måde? Eller kan jeg på anden vis få strøm i dem?

Mikkel
Mikkel Hjorth

Kommentarer

• Hej Mikkel!
    Jag lägger in en beskrivning på hur man kan koppla in kamera i släp 2011 - 2016.
    Som du ser i texten och bild här nedan så kan det behövas en spänningsstabilisator för att det ska fungera bra.

Montering kamera i B35, B45, och B50
    1. Lossa locket till kabelkanalen på vänster sida av fronten innanför skötardörren. Anslut spänningsstabilisatorns röda kabel in på svart (+) kabel och stabilisatorns svarta kabel till vit (jord).
    2. Anslut sedan den lösa 2-ledaren till spänningsstabilisator UT. Mäta att plus och jord blir rätt innan kameran ansluts till 2-ledaren bakom ventilen.
    3. Lossa ventilen med de 2 skruvar som håller den på plats. Innanför ventilen finns en kopparfärgad 2-ledare. Klipp av den avisolerade änden. Den ena ledarens isolering är kantig och den är +(plus). Den ledaren med rund isolering är – (minus).

4 Prova nu att para ihop kameran till monitorn efter du kopplat på bilen till släpen med bilens halvljus påslaget (ej enbart daylight då de ej spänningsätter släpets halvljus)

Återkoppla vid minsta lilla fundering.
    Mvh vi på Umesläp