Åtgärd stödhjulet slutat vika?

Jag köpte nytt stödhjul för knappt två år sedan
Idag när jag vevade ner det så tar inte hjulet i, fortsätter jag att veva så blir det att stödröret håller uppe transporten o hjulet har vikt sig.
Det lät lite konstigt när jag vevade förra gången men annars har jag inte märkt något.
Förstår ni hur jag menar, vad behöver jag göra?
Byta något? Smörja :-) Therese

Kommentarer

• Hej Therese!

För att överhuvudtaget få stödhjulet funktionellt igen nu när det hamnat i "fel läge".

Steg 1
    Veva stödhjulet till mitten som exempel och ta sedan i själva hjulet och tryck det neråt tills det klickar i läge.

I princip gäller det att smörja rörliga delar
    (tappen som låser hjulets "vik-led" är viktig) med fett samt där fettnippeln sitter.

Jag skulle börja med att smörja den och sedan ta som vana att smörja den minst var 6:e månad.