Installation av sidofönster

Hej,
Jag ska installera ett sidofönster på höger sida på min B35 (2012). När jag läste i ”Liknande frågor” så verkade det som att det skulle följa med en mall man kan använda när man gör hålet men någon sådan fanns inte med i min leverans (nr 60669).
Nu undrar jag, är det bara att mäta på fönstret hur stort hålet ska vara och såga ut exakt efter de måtten eller ska det vara någon marginal för rörelse/värmeutvidgning?

Är väggen likadan hela vägen så man kan göra hålet vart man vill eller finns det områden man ska undvika (visst avstånd från kanten på väggen)?

Hur är det tänkt att man ska lägga på den medföljande Sikaflexen, ska det bara läggas en sträng under ramen på utsidan eller ska det även läggas en på motsvarande lösa ram som sätts på insidan?
Jörgen Lidström

Kommentarer

• Hej Jörgen!
    Okej, det blev ingen medskickad. Då kan du använda den invändiga ramen och rita efter. Det funkar lika bra. Det ska inte behövas mycket luft utan bara så fönstret går i.
    Du kan göra hålet nästan vart som helst. Det är aluminiumreglar 19x40 som sitter i väggarnas ytterkanter, de kan du helst inte såga i om det går att göra utan att såga där.
    Det ska bara läggas sika på ramen som sitter mot utsidan.

Återkoppla vid minsta lilla fundering
    Mvh vi på Umesläp!
    0914-20266 tryck 2 för reservdel
    Reservdelar
  • Hej,Tack för snabbt svar!

Om jag använder den inre ramen som mall så ska väl hålet vara 1cm större än innerkanten på den ramen så att kanten med gängade hål i ytterramen precis går in i hålet, se bild. När fönstret satts i från utsidan blir det en glipa på 1cm mellan fönster och vägg som kommer täckas av den inre ramen?
    Jörgen Lidström
  • Hej Jörgen!
    Det stämmer bra. Det är viktigt bara att hålet inte blir för stort så ramen invändigt inte når innerväggarna.

Mvh vi på Umesläp! / Annette